vrijdag 16 september 2016

Filmopnames homohuwelijk mogen niet in katholieke kerk

Lang leve het parochiebestuur van de kerk in Monster die vasthoud aan de Katholieke leer en een homohuwelijk in hun kerk verbiedt.

"Een homohuwelijk, echt of nep, mag niet in de katholieke Sint-Machutuskerk in Monster. Op het laatste moment zijn filmopnames van de artfilm Waves of Hape verplaatst omdat het bestuur geen toestemming meer geeft. Regisseur Theodor van der Lans noemt het 'middeleeuwse praktijken'.

Dit zijn middeleeuwse praktijken

De filmopnames van Waves of Hope moesten op het laatste moment verplaatst worden toen het kerkbestuur ter ore kwam dat het niet om huwelijk tussen een man en een vrouw ging, maar om een homohuwelijk. ,,Wij waren benaderd over of ze de kerk mochten gebruiken voor een trouwscene," zegt parochiebestuurslid Bert Hartveld. ,,Het werd ons pas duidelijk dat het om een homohuwelijk ging, toen er in een plaatselijke krant een figurantenoproep stond voor een 'm/m'-huwelijk. Het overkoepelende gezag van de katholieke kerk is daar geen voorstander van en geeft daar geen toestemming voor. Of het nu in het echt is of in een filmscène."   

Onvoorstelbaar

Regisseur Theodor van der Lans vindt het besluit onvoorstelbaar. ,,Dit zijn middeleeuwse praktijken. Die oproep in de Monsterse Courant heeft kennelijk voor reuring gezorgd in het dorp en toen heeft het bestuur de toestemming ingetrokken. Deze reactie hadden we niet verwacht. Dit vind ik ongehoord." Lees hier verder.......

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is toch echt niet meer van deze tijd, deze beslissing van het kerkbestuur. We weten nu reeds allemaal dat homosexualiteit geen keuze is, maar een aangeboren eigenschap. Ze is dus natuurlijk en de kerk moet ze dus aanvaarden. Het wordt hoog tijd dat de kerk dit achterlijk middeleeuws standpunt achter zich laat.

Hugo Bos zei

Aangeboren betekent niet automatisch dat het moreel gezien ook okay is. Is pedofilie ook aangeboren? En daarom akkoord?
Verder is het helemaal niet bewezen dat homoseksualiteit aangeboren is, zie dit artikel: http://isereengod.blogspot.nl/2016/04/het-roze-bedrog-van-de-homolobby.html

Anoniem zei

Geachte heer Bos,

Kunt u me uitleggen wat er moreel verkeerd is aan homosexualiteit? Enkele jaren geleden kwam mijn kleinzoon op een vrijdagavond langs om te vertellen dat hij homosexueel is. Eerst wist ik niet goed wat te zeggen. Eerst was ik eventjes aan het zoeken naar wat er verkeerd kon gegaan zijn. Gelukkig heb heel snel ingezien dat er niets verkeerd is. Dat mijn kleinzoon zich niet moet schamen, ik ook niet. Ik heb hem toen proficiat gewenst en gevraagd of hij al een vriend had en indien ja, dat ik hem zo snel mogelijk wou zien. Het is een super lieve man en ze stralen nu nog steeds van geluk. Ik dank God iedere dag voor de twee super kleinzonen die hij mij geschonken heeft.
U meneer Bos vergelijk ik met de farizeeën. Altijd maar publiek staan schreeuwen dat u gelijk hebt, terwijl u de balk in uw eigen ogen niet ziet. U zou u diep moeten schamen door zo slecht te spreken over het geluk van twee mensen die elkaar graag zien.

Met vriendelijke groet

Maria Geers, Sint-Michiels (Brugge) België

Ps Ik hoop dat u de moed hebt om dit te publiceren.

Hugo Bos zei

Mevrouw Geers,

Wat er mis is met homoseksualiteit: dat het tegen de natuur is. De vrouw is voor de man geschapen en niet de man voor de man. Wanneer je de biologie van twee mannen ook maar een beetje bestudeert zie je dat de man niet geschapen is om naar bed te gaan met een andere man. De oorzaken van homoseksualiteit liggen dan ook vaak in trauma's in de jeugd en door een gestoorde ontwikkeling, zie dit artikel: http://isereengod.blogspot.nl/2016/04/het-roze-bedrog-van-de-homolobby.html
Waarom homoseksualiteit schadelijk is voor de maatschappij kunt u o.a. lezen in deze artikelen:
http://isereengod.blogspot.nl/2013/07/spreuken-en-citaten-29.html
http://isereengod.blogspot.nl/2013/10/huwelijk-homorelaties-en-de-katholieke.html
Ik hoop dat ik u hiermee een goed antwoord gegeven heb.
Mocht u meer willen weten dan hoor ik het graag.