woensdag 1 oktober 2014

Schepping, evolutie en de crisis van het geloof - 14 en 15 Nov. 2014

Vrijdag 14 november
19.00 Ontvangst
19.30 1e lezing – De traditionele Katholieke scheppingsleer (Hugh Owen)
20.30 Pauze koffie & thee
21.00 2e lezing – In den beginne was informatie - High Tech schepping getuigt van een transcendente
           Schepper (Greg Clovis)
22.00 Borrel & hapje

Zaterdag 15 november 2014
09.00 Ontvangst
09.30 1e lezing – Schepping, evolutie en de crisis van het geloof (Hugh Owen)
11.00 H. Mis (Tridentijns)
12.30 Warme maaltijd
13.30 2e lezing – Het geheim van Fatima – Een tijdloze en  onvoltooide boodschap
          (Diaken Francisco Prior Claro)
14.35 Pauze koffie & thee
15.00 3e lezing – De kleren van de koning: Geavanceerd natuurwetenschappelijk onderzoek haalt
iconen van de evolutie onderuit (Greg Clovis)
16.00 Borrel & hapje

Waar: Pelgrimshuis Casa Nova te Heilig Landstichting bij Nijmegen

Kosten: € 15,- vrijdag / € 25,- zaterdag  (vrijdag+zaterdag € 30,-)
kinderen 0-16 gratis, studenten € 5 en € 10,-. Maaltijd inbegrepen.
We vragen om een (extra) vrijwillige bijdrage omdat niet alle kosten door bovengenoemde bedragen gedekt worden.

Greg Clovis en Hugh Owen
Tijdens deze bijeenkomst zullen de heer Greg Clovis en Hugh Owen spreken over schepping, evolutie en de crisis van het geloof. De heer Clovis is een softwareontwikkelaar en is de voorzitter van Family Life International in Engeland. Hij heeft vele lezingen gegeven over het wetenschappelijke bewijs voor de schepping. Hij zal laten zien dat de evolutionaire hypothese niet te verenigen is met fundamentele wettenschappelijke wetten en het beschikbare
wetenschappelijke bewijs.

De heer Owen is bekeerling en zoon van Sir David Owen, voormalig secretaris generaal van de Internationale Planned Parenthood Federation. De heer Owen is de leider van het Kolbe Center voor bestudering van de schepping. Het is een forum voor katholieke theologen, filosofen en natuurwetenschappers van over heel de wereld. Mensen die zich inzetten voor het beschikbaar stellen van het bewijs voor en tegen de evolutionaire hypothese aan de kerkleiders en leken. De traditionele katholieke visie op de schepping en de val van de mensheid vormt het fundament voor het getuigenis van Onze-Lieve-Heer Jezus Christus. De heer Owen zal deze traditionele leer verdedigen met het getuigenis van Jezus Christus in het Evangelie, de unanieme leer van de kerkvaders, de sacrale liturgie en de gezaghebbende scheppingsleer van pausen en concilies. Hij zal ook laten zien dat deze traditionele leer aangevallen wordt door niet gelovige natuurwetenschappers die de oorsprong van de mens en het universum verklaren door middel van de evolutionaire hypothese. Hij zal uitleggen hoe het falen van de katholieken om hier goed op te reageren in grote mate heeft bijgedragen aan de cultuur van de dood (abortus, euthanasie etc.).

Diaken Francisco Prior Claro 
Daarnaast zal diaken Francisco Prior Claro een lezing houden over de vergeten geheimen van Fatima. Hij is als diaken gewijd in het bisdom Coimbra Portugal en is 29 jaar oud. Hij heeft een opleiding als seminarist genoten aan het bisschoppelijk seminarie van Leira en het Grootseminarie van Coimbra. Zijn hogere theologische vorming heeft hij ontvangen aan het instituut voor theologische studies in Coimbra en aan de Portugese Katholieke Universiteit van Porto.

Praktische info
Taal: De lezingen zullen in het Engels gegeven worden (met vertaling naar het Nederlands).

Parkeren: In het navigatiesysteem intypen ‘Monseigneur Suyslaan, Heilig Landstichting’. U kunt bij de kerk parkeren en daarna naar Casa Nova lopen (om de hoek). Er zijn ook enige parkeerplekken bij Casa Nova zelf indien u slecht ter been bent.

Openbaar vervoer: Casa Nova is per bus te bereiken vanaf het centraal station Nijmegen. U neemt lijn 3 richting Berg en Dal of lijn 5 richting Groesbeek. Uitstappen bij de bushalte Sionshof, vanaf daar 5-10 min. lopen naar Casa Nova.

Overnachten: Het is mogelijk om in het Casa Nova Pelgrimshuis te overnachten, de kosten hiervoor zijn (incl. ontbijt) € 33,50 p.d. voor een eenpersoonskamer en € 62,- p.d. voor een tweepersoonskamer. Graag van tevoren bij ons aanmelden (en niet bij het Casa Nova huis).

Aanmelden
Vooraf aanmelden is vereist i.v.m. de catering en het beperkte aantal beschikbare plaatsen. We verzoeken u om de bijdrage in de kosten en de vrijwillige bijdrage van tevoren over te maken.


Graag onderstaande gegevens aanleveren:

Voorletters/titel/naam:……………………………….………….

Adres:……………………………………………………………………

Postcode/plaats:…………………………………………………….

Tel. nr.:…………………………………………………………………..

E-mailadres:………………………………………………….………..

Geen opmerkingen: