Maria Valtorta

Maria Valtorta, 1897-1962, heeft vanaf 1943-1955 in visioenen gezien hoe Jezus, de apostelen, Jezus' Moeder en de vrouwelijke volgelingen evangeliserend door Israel trokken. Door de literaire begaafdheid van Maria Valtorta heb je de indruk naar een video te kijken.

Paus Pius XII: "Publiceer dit werk zoals het is. Er is geen reden om een mening over de herkomst te geven, of dat bovennatuurlijk is of niet. Wie het leest, zal het begrijpen. Men hoort van vele visioenen en openbaringen. Ik zal niet zeggen dat ze allemaal authentiek zijn ; maar sommige zijn dat." (1947). Dit verslag verscheen de volgende dag in de krant van het Vaticaan: L'Osservatore Romano.

Lees hieronder delen van haar geschriften:

Heiliging in het huwelijk

Menselijk wetenschap

Nederigheid. Maria, ons voorbeeld

Het vagevuur

Darwinisme

De verrijzenis


3 opmerkingen:

oase zei

Ik heb gelezen dat Maria valtorta een valse profeet was. De Heilige stoel veroordeelde het gedicht van de mens-God en plaatste het boek op de index van verboden boeken.

Hugo Bos zei

Het klopt dat dit boek op de index stond, maar het is goed om te weten dat bijvoorbeeld het dagboek van Faustina in eerste instantie ook op de index stond. Vanaf 1992 is het lezen van de geschriften van Maria Valtorta toegestaan, al heeft het Vaticaan niet uitgesproken dat ze van bovennatuurlijk oorsprong zijn, zoals het Vaticaan dat wel heeft uitgesproken over de verschijningen van bijvoorbeeld Fatima en Lourdes.

Anoniem zei

Er is destijds een cassette uitgegeven door de toenmalige Stichting Koning van de Vrede waarop meerdere Boodschappen van Jezus geeft Zelf Onderricht aan Maria Valtorta en aan de wereld staan ingesproken. Is er iemand die mij aan deze cassette kan helpen, want ik heb deze helaas niet meer. Is er iemand die deze cassette om kan zetten op MP3. Verder had ik één cassette met de Boodschappen van Jezus gegeven in Dozule voor de hele wereld. Ook deze cassette heb ik niet meer (er waren er volgens mij zelfs twee van), ook hierbij zou ik graag het zelfde vragen als hierboven beschreven. Dank voor een ieders tijd en moeite.