zaterdag 4 mei 2019

Lezing op 25 mei "Hoe trouw te blijven aan het Pausdom in de huidige crisis van de Kerk"


Hierbij wil ik u van harte uitnodigen voor een bijeenkomst op zaterdag 25 mei in Casa Nova.
Dhr. José Antonio Ureta zal spreken over het thema “"How to remain faithful to the Papacy in the present crisis of the Church / Hoe trouw te blijven aan het Pausdom in de huidige crisis van de Kerk”
De lezing van meneer Ureta zal in het Engels zijn.

In de loop van het pontificaat van paus Franciscus groeien de zorgen en is er toenemende verwarring onder de gelovigen. Steeds meer gelovigen uiten de vrees dat dit kan uitlopen op een schisma. Dit wordt versterkt door het schandaal rondom McCarrick en de aanklacht van bisschop Viganò. Hoe blijven we trouw aan het Pausdom in de huidige crisis in de Kerk? Dhr. Ureta zoekt het antwoord op deze vraag in het trouw blijven aan de Katholieke Traditie, en aan onze eigen geloofszin (sensus fidei).

Paus Franciscus plaatst katholieken voor een dilemma. Velen hebben het zeer begrijpelijke, en zelfs heilige verlangen om de opvolger van Sint Petrus te gehoorzamen. Tegelijkertijd lijkt paus Franciscus dogma’s en tradities van het geloof te ontkennen.

José Antonio Ureta's boek "Paradigmaverschuiving: Continuïteit of breuk in de missie van de kerk? Een beoordeling van de eerste vijf jaar van zijn pontificaat” vat dat dilemma samen. De in Chili geboren auteur is een invloedrijke pro-life en pro-family activist die vele artikelen en commentaren heeft geschreven over zaken binnen de Kerk en de maatschappij. Hij werkt momenteel als senior onderzoeker voor de Franse Vereniging voor de verdediging van Traditie, Familie en Privé-eigendom.

Ureta besluit zijn boek door zijn onveranderlijke trouw aan het primaat van de universele jurisdictie van de paus te vernieuwen. Opnieuw bevestigen van deze toewijding is meer dan ooit opportuun op een moment waarin er in traditionalistische kringen de verleiding bestaat om de juridische en institutionele dimensie van de Kerk te verminderen of teniet te doen. Niemand mag een eigen kerk bouwen. Het is nodig om haar te dienen en lief te hebben net zoals Onze Lieve Heer haar gesticht heeft en liefheeft. Het is voor Zijn Kerk en alleen voor deze Kerk dat zijn Goddelijke belofte is gedaan: "De poorten der hel zullen haar niet overweldigen" (Mattheüs 16:18).

Programma zaterdag 25 mei
14:00 H. Mis (TLM)
15:00 ontvangst met koffie & thee
15:30 aanvang lezing (in het Engels): “How to remain faithful to the Papacy in the present crisis of the Church”
17:00 ontmoeting met een drankje en een hapje
18:00 Einde

Aanmelden is verplicht.
U kunt uw kinderen meebrengen. Er is opvang voor de kinderen.

Aanmelden: is noodzakelijk, graag via fam.bosboer@gmail.com
Kosten: Vrije gift
Adres: Pastoor Rabouplein 5, Heilig Landstichting

Ik hoop u 25 mei aanstaande te zien bij de lezing.

Geen opmerkingen: