zaterdag 25 januari 2014

Indrukkende Mars voor het Leven 2014: waarom wij winnen & abortus verliezende is


Met grote overtuiging marcheerde vandaag, 22 januari, een jonge menigte – van honderdduizenden mensen – over de Constitution Avenue in het centrum van Washington.


Deze jaarlijkse Mars voor het Leven markeert de 41e verjaardag van Roe v Wade, toen de beslissing van de hoge raad de weg effende voor 56 miljoen operatieve abortussen in Amerika. Sinds deze wet werd aangenomen, heeft de zonde van abortus grote wonden geslagen in de gezinnen en de maatschappij als geheel: een hele generatie kinderen die verloren is, verloren moederschap, onteert vaderschap, gebroken gezinnen, depressies, nooit eindigend berouw en moreel verval, om nog maar te zwijgen over de ‘horrorhuizen’ die geleid worden door goddeloze figuren als Kermit Gosnell.

Planned Parenthood is bezorgd

Maar de cultuur van de dood is aan de verliezende hand. Volgens een studie van Operation Resque is in 2013 een recordaantal van 87 abortus klinieken gesloten. Een ander veelzeggend onderzoek is uitgevoerd door het pro-abortus Guttmacher Institute, zij vonden dat de abortusindustrie de afgelopen drie jaar meer dan 200 rechtszaken verloren heeft. Er werden in de afgelopen drie jaar zelfs meer abortus beperkende wetten aangenomen dan in de afgelopen 10 jaar gecombineerd.


Vandaar dat de voorzitster van Planned Parenthood in reactie op deze restrictieve wetten erg bezorgt reageert in The New York Times van 3 januari: “Elk van de beperkingen die in de afgelopen jaren is opgelegd is op zich al slecht, maar alles bij elkaar genomen, zien we een catastrofe voor de vrouwen van Texas.”

Zij die hun brood verdienen met het ontkennen van het recht op leven voor ongeboren kinderen in de baarmoeder van hun moeder zitten in de verdediging. Ilyse Hogue, de voorzitster van NARAL Pro-Choice America erkende recent: “…we spelen in de verdediging. Immers, het fundamentele recht op keuze is vastgelegd in de grondwet, en onze tegenstanders ontwikkelen steeds nieuwe en innovatieve strategieën om iets van dat recht af te snoepen. Maar een constante verdedigende positie is een verliezende strategie. Je wint sommige gevechten, en verlies andere, maar je verliest steeds meer terrein.”

Pro-life innovatie

Terwijl pro-lifers letterlijk het Capitol overstroomden, werden er tientallen kleinere marsen gehouden op regionaal nivo. Dit is het soort innovatie dat de NARAL niet wil. The Walk for Life in San Francisco (uitgerekend deze plaats) is een goed voorbeeld van de vitaliteit en de dynamiek van de pro-life beweging. Het blijft maar groeien. Vorig jaar deden maar liefst 55.000 mensen mee. Toen deze mars voor het eerst begon in 2005 was de voorzitster van de Golde Plate Planned Parenthood, Dian Harrison, een beetje verbaasd: “we konden niet geloven dat ze de moed hadden om naar San Francisco te komen.”

God zegene die moed. Hoe meer hoe beter.

Dezelfde edele vastbeslotenheid om de ongeborenen te beschermen, op vredige wijze en met wettelijke middelen, was ook af te lezen van de vele gezichten van de pro-lifers die vandaag meeliepen terwijl ze de barre kou trotseerden. Bisschoppen en priesters, oud gediende pro-lifers, hulpverleners, pro-life leiders, toegewijde gebedsstrijders, studenten, Knights of Columbus, parochies die met bussen gekomen waren tijdens de nacht – iedereen was er om de vloek van abortus te bestrijden en om God toegewijd te zijn.

Terwijl de indrukwekkende demonstratie richting Capitol Hill liep naar de Hoge raad, marcheerden leden van de Amerikaanse Society for the Defense of Tradition, Family, and Property (TFP) met hun handelskenmerk, de rode vaandels en de altijd enthousiasmerende militaire band, compleet met koperblazers, doedelzakken, dwarsfluiten en trommels, om de menigte aan te moedigen. TFP vrijwilligers vormden ook een eregarde voor het prachtige meegedragen beeld van Onze Lieve Vrouwe van Fatima.

In de afgelopen jaren heeft Amerika pro-familie kennis doorgegeven aan andere landen zoals Frankrijk, waar vergelijkbare demonstraties jaarlijks gehouden worden. Tijdens deze mars namen internationale delegaties van TFP-gerelateerde organisaties uit Frankrijk, Italië, Litouwen, en Nederland deel aan de mars.

Groei jonge activisten

Vrijwilligers van TFP Student Action deelden folders uit aan mede-pro-lifers over de deugd van de kuisheid als antigif tegen abortus. “Pro-lifers behalen heel erg bemoedigende overwinningen op de cultuur van de dood,” staat op de folder te lezen. “Deze overwinningen zullen alleen blijvend zijn in zoverre wij in staat zijn om een cultuur van kuishuid te promoten bij de jonge generatie.” De folders illustreert de boodschap met een schitterende foto van de H. Jeanne ‘d Arc op haar paard met blinkende wapens.

Jonge pro-life leiders waren goed vertegenwoordigd tijdens de mars. “Studenten zij meer dan ooit gecommitteerd om abortus te beëindigen,” zei Kristan Hawkins, voorzitter van Students for Life of America, een groep die al bijna 800 pro-life clubs in 49 staten opgericht heeft. “Ons voltijd team wordt overstelpt met aanvragen voor ondersteuning en training. Dat is prachtig – het laat zien dat er duizenden jonge mensen zijn die alles willen doen wat ze kunnen om gerechtigheid te herstellen.”

“Ik zie voor me dat onze beweging abortus nog in deze generatie gaat afschaffen,“ zei Hawkins tegen TFP Student Action. “Ik denk dat de chirurgische abortus iets van het verleden is, en we zullen verder strijden tegen de ‘medicijnen’ die een chemische abortus veroorzaken, zoals RU-486, Ella en Plan-B,”zei ze. “Nu is de tijd gekomen om te spreken over de wettelijke status van een ongeboren kind als persoon gedurende zijn of haar eerste drie maanden.”

Pro-life is pro-huwelijk

Kinderen en huwelijk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Echter, dezelfde seksuele revolutie die eerder claimde dat een ongeboren kind geen persoon is claimt nu dat een huwelijk niet iets is tussen een man en een vrouw. Aan alle zijden wordt het Huwelijk van God, dat in de natuurwet gegrond is, aangevallen doordat gedreigd wordt met herdefiniëring door hen die roepen om ‘tolerantie’.

Het heilige instituut van het huwelijk staat voor een Roe v Wade moment. Daarom zijn er steeds meer pro-lifers die hun werk uitbreiden naar de verdediging van het huwelijk. De strijdt voor de ongeborenen en de verdediging van het echte huwelijk maken deel uit van dezelfde geestelijke kruistocht. Wanneer een ongeboren kind zijn ogen opent en geen betrokken vader en moeder vindt, hoe zal het gezin dan ooit overleven? Hoe zal de maatschappij dat overleven?

De strijdbare geest van de H. Jeanne ‘d Arc, vol van geloof en deugden, geeft ons de middelen om deze vele uitdagingen aan te kunnen en om vele nieuwe overwinningen te behalen in het nieuwe jaar, 2014.

H. Jeanne ‘d Arc, bidt voor ons!

Geen opmerkingen: