donderdag 25 april 2013

Lezingen van Michael Voris

Wie is Michael Voris
Michael Voris is geboren in 1961, een jaar voor het Tweede Vaticaanse Concilie, en groeide op in een Kerk die meer en meer uiteenvalt en bloedt uit duizend wonden.

Hij is in 1983 aan de Notre Dame universiteit afgestudeerd op communicatiewetenschap en begon een carrière als televisiereporter, regisseur en producer bij CBS News. Hij ontving vier Emmy Awards voor zijn excellente journalistiek.

Na twintig jaar als lauwwarm Katholiek in doodzonde te hebben geleefd, keerde hij terug tot het Katholieke geloof van zijn jeugd. Hij investeerde al zijn spaargeld in St. Michael’s Media en begon met het maken van Katholieke TV programma’s. Tijdens de eerste jaren van St. Michael’s Media studeerde hij en ontving zijn bachelor in heilige theologie, een kerkelijke postdoctorale graad en studeerde cum laude af.

Michael is voor honderden bijeenkomsten in vele landen uitgenodigd als spreker. Hij benadrukt op deze bijeenkomsten de noodzaak van een heldere en kloeke verdediging van de katholieke leer en de katholieke Waarheid om zo de gelovigen te versterken.

Over de zaal
Het gebouw dat vanaf 1 mei 2009 Het Patronaat herbergt kent een lange en rijke historie.
Omstreeks 1890 begon men met bouwen, naar ontwerp van Hendrik van Tulder, van het bijgebouw van de ST. Jozef kerk in Tilburg. Dit werd gebruikt als buurthuis van de plaatselijke verenigingen.
In 1923 werd dit gesloopt en heeft men het twee jaar als bouwgrond gebruikt. Begin 1925 begon de bouw van Het Patronaat. Aan het einde van dat jaar was het klaar en werd het in gebruik genomen als school. Daarna hebben verschillende winkels het pand betrokken. Later gaf ook de horeca het een kans.
Zowel de buiten- als de binnenkant van het pand kent verschillende authentieke onderdelen.

Over de kerk
De Sint Jozefkerk (Heuvelkerk) is gebouwd tussen 1872 - 1889 naar ontwerp van H.J. van Tulder. Het gepleisterde interieur heeft gelede peilers, traceringen in hoog-gotische trant boven de scheibogen en stenen kruisribgewelven. Over de kruising is een stergewelf geplaatst. De kerk bezit een in hout gesneden neogotisch vleugelaltaar door H. van der Geld.
In de kapel in het zijportaal van de Heuvelkerk wordt Altijddurende aanbidding gehouden. Dit betekent dat mensen hier continu bidden, en elk uur elkaar aflossen in gebed.

Kinderen
Naast volwassenen zijn ook gezinnen met kinderen hartelijk welkom. Er is een aangrenzende zaal waar de kinderen eventueel kunnen verblijven tijdens de lezingen, oppas is aanwezig. Daarnaast geldt een gereduceerd tarief voor kinderen, ze betalen € 5,00 (ipv € 18,50).

Taal
De lezing zal in het Engels zijn.
’s Middags is een Latijnse Vesper gepland in de Sint Jozefkerk.

Praktische info
Parkeren: u kunt parkeren in de Parkeergarage Tivoli (Achter de Heuvel 3, 5038 CW Tilburg). Verder kunt u ook rechts parkeren langs de spoordijk In de straten rondom Het Patronaat is parkeren alleen toegestaan voor vergunninghouders.
Openbaar vervoer: Vanaf het station Tilburg is Het Patronaat binnen vijf minuten bereikbaar. U gaat bij het uitlopen van het station meteen linksaf, bij de stoplichten gaat u rechtsaf bij het Heuvelplein. Daarna gaat u de tweede straat linksaf bij de Korte Heuvel, loop deze straat uit en sla linksaf de Veemarktstraat in. U ziet Het Patronaat aan uw linkerhand aan het einde van de straat.

Aanmelden
Aanmelden is vereist, omdat we moeten weten of u gebruik wilt maken van het buffet. We verzoeken u om de kosten voor het buffet incl. twee drankjes (€ 18,50) en de vrijwillige bijdrage van tevoren over te maken.Voor kinderen van 2-12 jaar rekenen we € 5,00 per persoon.

De vrijwillige bijdrage is bedoeld om de kosten voor de vlucht van Michael Voris en zijn cameraman en de kosten voor de zaalhuur te dekken. Van harte bij u aanbevolen.

Liefst zo spoedig mogelijk aanmelden, zodat we hiermee rekening kunnen houden bij het bestellen van het buffet.