maandag 14 maart 2016

Pastoor weigert opnamen in de kerk

De pastoor van de St. Josephkerk in Haarlem, Guus Hendriks, wil dat de kerk een heilige ruimte blijft. Het is een ruimte die aan God is toegewijd. Daarom laat hij geen TV ploegen toe in de kerk. De kerk is er niet voor 'profane doeleinden’, maar voor de eredienst. Paul Witteman is boos en beledigt, maar gelukkig vindt de pastoor de eer van Onze-Lieve-Heer belangrijker.
Zie dit artikel: http://www.rtvnh.nl/nieuws/181555/pastoor-verbiedt-komst-paul-witteman-in-haarlemse-kerk

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Meneer Guus Hendriks is 1 van de conservatieve figuren bij de Katholieke Kerk. Hij
zorgt er voor dat, door deze ouderwetse gedachten te uiten, het kerkbezoek terugloopt.
Moderne en jeugdige personen lachen om deze achterlijke beslissing.Gaan naar gezond denkende pastoors en priesters die God in de moderne wereld begeleiden.
Ik denk dat God het wijze hoofd schut en denkt :"Wat preekt die Hendriks nu?" Het is toch mijn Huis en een ieder is daar welkom.Meneer Hendriks u zegt dat de Kerk uitsluitend is bestemd voor een eredienst. Vervang dat woord door Herendienst. Dan komt u tegemoet aan de wensen en eisen die de Heer stelt.
Het gaat u goed.

Anoniem zei

Deze pastoor heeft gelijk. De kerk disnt een plaats van devotie te zijn en is gewijd aan Hem. Witteman doet huilie huilie en wil alleen, zoals typisch links vaak doet de kerk belachelijk maken i.p.v. respect en leren dat niet alleen zij de ander kan dicteren. Ze kunnen ook buiten de kerk het hebben over de organist.