maandag 5 december 2016

Lang leve kardinaal Eijk die de kerk huis van God beschermd !!

"SAASVELD - Het bisdom Utrecht heeft de voorstelling The Armed Man in de kerk van Saasveld verboden. Dat meldt de perschef van het bisdom. Voorzitter Henri Veldhuis van de uitvoerende muziekvereniging Caecilia is verbijsterd.

Vorige week werd bekend dat ten behoeve van de voorstelling The Armed Man het marmeren altaar in de Plechelmuskerk tegen de zin van bisschop Eijk was vervangen door een verplaatsbaar houten altaar. Daarop werd de locatieraad ontslagen.

Vijftien bezoekers
De door de sloop ontheiligde kerk werd zaterdagavond met een ritueel van boete en verzoening weer in gebruik genomen. Slechts vijftien dorpelingen bezochten die eucharistie waarin het nieuwe altaar werd gezegend. Saasveld dacht dat het hoog opgelopen conflict met het bisdom was beslecht.

...........

'Geen multifunctioneel centrum'
Maar zelfs wanneer het werk beschouwd wordt als een concert, en dus niet als een mis, dan nog zou de voorstelling in de Plechelmuskerk in Saasveld geen doorgang mogen vinden van het bisdom, zegt Zuijdwijk. "Want de kerk is geen multifunctioneel centrum", aldus de perschef, die hoogst verbaasd is dat de voorstelling nog steeds gepland staat voor 17 en 18 december. Hij zal daar met het parochiebestuur over praten."

1 opmerking:

Unknown zei

65 % vindt: Gemiste kans om meerdere geloven samen te laten komen. Dat is toch niet meer normaal! Zouden ze dat ook vinden over een moskee, hindoetempel of synagoge? Want zo zit het tegenwoordig, de Christenen moeten over zich heen laten lopen, maar wij moeten alle respect opbrengen voor gelovigen van andere religies.