maandag 1 juli 2013

Wie is Michael Voris?

Michael Voris is de oprichter en voorzitter van St. Michael’s Media en senior uitvoerend producent van ChurchMilitant.TV – twee mediabedrijven die opgericht zijn om een tegenwicht te bieden aan de ernstige erosie van het Katholieke geloof van de afgelopen 50 jaar.

Michael is geboren in 1961, een jaar voor het Tweede Vaticaanse Concilie, en groeide op in een Kerk die meer en meer uiteenvalt en bloed uit duizend wonden.

Hij is in 1983 aan de Notre Dame universiteit afgestudeerd op communicatiewetenschap en begon een carrière als televisie reporter, regisseur en producer bij CBS News. Hij ontving vier Emmy Awards voor zijn excellente journalistiek.


In het jaar 2000 verliet hij de TV en begon een eigen video productiemaatschappij die TV commercials maakt voor grote bedrijven als General Motors in Detroit.

Na twintig jaar als lauwwarm Katholiek in doodzonde te hebben geleefd, keerde hij terug tot het Katholieke geloof van zijn jeugd. Hij investeerde al zijn spaargeld in St. Michael’s Media en begon met het maken van het TV programma ‘Het Ene Ware Geloof’, een één uur durend programma bedoeld om de Katholieken beter inzicht te geven in de grote schat van de Katholieke Kerk.

Tijdens de eerste jaren van St. Michael’s Media studeerde hij en ontving zijn bachelor in heilige theologie, een kerkelijke postdoctorale graad en studeerde cum laude af.

In 2008 ging hij samenwerken met realcatholictv.com om zodoende de reikwijdte van St. Michael’s Media te vergroten door uitzending via internet. Dit begon als een bescheiden initiatief maar is nu uitgegroeid, dankzij de zegeningen van Onze Lieve Heer en de constante gebeden van duizenden supporters, tot een digitale Katholieke evangelisatie van formaat met meer dan 20 miljoen kijkers.

In 2011 werd Michael ingewijd als een ridder in de Koninklijke Orde van St. Michael van de Vleugel van het Koninklijk Huis van Portugal ... de ceremonie vond niet ver van Fatima plaats. Hier heeft Michael het apostolaat toegewijd aan de Koningin van de Hemel en plaatste het hele apostolaat onder haar Koninklijke en moederlijke bescherming.

In 2012 werd de naam van de website veranderd in ChurchMilitant.TV om zo de missie en stijl van de organisatie beter weer te geven, de onverschrokken krachtige verdediging van het Katholieke geloof.

Michael is voor honderden bijeenkomsten in vele landen uitgenodigd als spreker, hij benadrukt de noodzaak van een heldere en kloeke verdediging van de katholieke leer en de katholieke Waarheid om zo de gelovigen te versterken.

Wilt u een indruk hebben van de lezingen die Michael Voris geeft dan kunt u deze twee lezingen op dit blog bekijken: Spiritual Warefare en Culture wars

Meer informatie op: www.churchmilitant.tv